Lokalne novice | Koroški radio - ritem Koroške

Hrana ... kakšna je praznična in kaj jedo v tem času v Libeličah?

Hrana ... kakšna je praznična in kaj jedo v tem času v Libeličah?

V oddji Po podeželju ... s Karin, dober tek

Karin Potočnik

Koroška košta je znamka, ki se med jedci vedno bolj uveljavlja, privoščite si katero od libeliških jedi, kdaj ste nazadnje jedli "pokrli"?  Sedaj je čas za kislo zelje in sezonske solate, ki so še vedno na vrtu, ko enkrat požene regrat, fermentov ne jemo več tako z veseljem. Erika Plešivčnik, kmetija Buč, Libeliče. Nekoč je bil advent postni čas, s peko in jedmi se ni pretiravalo pa pravi etnologinja Brigita Rajšter iz Koroškega pokrajinskega muzeja

Poslušajte naše oddaje kot podkaste na SPOTIFY

 

 

Prejšnja novica Anton Bijol, uspešen dedek uspešnega nogometaša
Naslednja novica 53. Severjev dan
  • Nazaj na vrh