Mladi kuharji v akciji: Kdo bo skuhal najboljše ajdove žgance in gobovo enolončnico?
Zlata kuhalnica 2025
V Slovenj Gradcu danes poteka prvo od sedmih regijskih tekmovanj Zlata kuhalnica, priljubljeno tekmovanje osnovnošolskih kuharskih talentov. Pred mikrofon smo povabili profesorico praktičnega pouka v gostinskem programu Srednje šole Slovenj Gradec in Muta Suzano Planšak:
/Portals/0/posnetki/profesorica.mp3?ver=EyaZQ_DZe4Rq-o_dGo2R5g%3d%3d
Izjavo je podal tudi član ocenjevalne komisije Tomaž Vozelj:
/Portals/0/posnetki/ocenjevalec.mp3?ver=lgf_e4aD5Lfvy2EqMd7PqA%3d%3d
Na tekmovanju sodelujejo Prva osnovna šola Slovenj Gradec, IV. Osnovna šola Celje, Prva osnovna šola Žalec, osnovna šola Prebold, ter ekipa kuharjev iz Mihe Pintarja Toleda iz Velenja ter javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Mozirje.
Tekmovanje organizira Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Že šestnajsto leto zapored s tem dogodkom spodbujajo osnovnošolce k odkrivanju veselja do kuharskih in gostinskih poklicev.
Regijska tekmovanja bodo potekala od 2. do 16. oktobra 2025 na srednjih šolah za gostinstvo/gastronomijo in turizem.
Najboljše ekipe se bodo uvrstile na državno tekmovanje, ki bo 10. novembra 2025 na Brdu pri Kranju, v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije in prireditve Dnevi slovenskega turizma.