26.06.2015
V Slovenj gradcu deluje psihološka svetovalnica

Kot smo pred časom že poročali, v okviru javnozdravstvenega projekta MOČ, ki ga vodijo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje in je financiran iz virov programa Norveškega finančnega mehanizma, deluje psihološka svetovalnica »Posvet – Tu smo zate« tudi na Koroškem.
V celotni mreži psiholoških svetovalnic projekta MOČ sedaj deluje na različnih koncih Slovenije devet svetovalnic, v katerih lahko posamezniki, pari ali družine pridobijo brezplačno strokovno oporo pri razreševanju najrazličnejših stisk.
Od maja ima psihološka svetovalnica »Posvet – Tu smo zate« prostor v Mladinskem kulturnem centru na Ozarah v Slovenj Gradcu. Odprta je en dan v tednu po šest ur, in sicer ob četrtkih, od 9. do 12. ure in od 16. do 19. ure. Za obisk strokovnjaka v psihološki svetovalnici uporabniki ne potrebujejo napotnice, čakalne dobe so kratke, svetovanje pa je namenjeno odraslim, starejšim od 18 let. Za svetovalni pogovor se lahko zainteresirani naročijo od 8. do 20. ure na telefonski številki 031 704 707 ali po elektronski pošti na naslovu info@posvet.org.
Psihološko svetovanje izvajajo usposobljeni svetovalci, ki so vključeni v redno supervizijo. Pogovor s strokovnjakom se odvija v zaupnem in prijetnem okolju in traja od 45 do 60 minut. Izkušnje kažejo, da se posamezniki, pari in družine odločijo poiskati strokovno pomoč tedaj, ko čustvenih stisk več ne zmorejo ali ne znajo reševati sami. Skoraj polovica klientov prihaja v svetovalnice zaradi težav v partnerskih ali družinskih odnosih. Pogosto pridejo tudi zaradi ločitve ali smrti bližnjega. V psihološki svetovalnici je torej smiselno poiskati strokovno pomoč v najrazličnejših težavah.

IF