Informacije o Koroškem Radiu

 
Kdo smo?

Na kratko lahko rečemo, da smo osrednji informativni elektronski medij  na Koroškem. Za to grobo definicijo se skriva radio, ki počne vse, kar je zanimivo za nas (ustvarjalce), ter za vas (poslušalce). Če vas zanima, kaj je to, prebrskajte našo spletno stran in vse skupaj preverite še v etru na frekvenci 97.2 MHz... v ritmu Koroške!


Kje smo doma? 

Iz prijaznega in svetovljanskega Slovenj Gradca in z mogočne Uršlje gore se že leta oglaša Koroški radio na frekvenci 97.2 MHz. Zahvaljujoč markantni točki in programu, ki je vedno sledil sodobnim medijskim trendom, a bil hkrati zasidran v tradiciji, si je med Korošci pridobil širok krog zvestih poslušalcev, ki jih niti pojav številne konkurence ni odvrnil od poslušanja  »njihove« radijske postaje.


Kdo poleg Korošcev še sliši in posluša, kaj počnemo?

Tudi Celjani in Savinjčani nam radi prisluhnejo, kakšen prijazen glas pa pride še od kod ... To je vzpodbuda za več kot 20 sodelavcev, ter 7 redno zaposlenih, ki skupaj poskrbimo za 24 ur programa dnevno. Največ vrtimo seveda glasbo, pri kateri si podajajo roke prevladujoč okus in bolj izbrani stili. To sicer ni vedno enostavno, nam pa zaenkrat uspeva. Tretjino časa tudi govorimo, najraje s podlago, če ne gre, pa tudi na suho. Naši poslušalci izvedo vse o pomembnih svetovnih dogodkih. Toda ti so običajna hrana, ki jo zabelimo z lokalnimi, koroškimi novicami. In če so na voljo še vse tiste informacije, ki jih je pač treba vedeti, da bi se lahko orientirali v vedno hitreje vrtečem se svetu, je ponudba Koroškega radia popolna.


In tako - vsak dan - za vsakogar nekaj ...   

To potrjujejo tudi raziskave javnega mnenja, ki tudi letos, tako kot v preteklih letih, Koroški radio uvrščajo med 10 najbolj poslušanih postaj v Sloveniji, v celoti z nacionalnimi in s komercialnimi vred.


Radijska vizitka:  

Koroški radio d.o.o. Slovenj Gradec
Meškova ulica 21, SI-2380 Slovenj Gradec

Dejavnost: O/92.200 RADIJSKA IN TELEVIZIJSKA DEJAVNOST
Matična številka: 5055679
ID DDV: SI52151476
Transakcijski račun: SI56 6100 0001 8537 920