10.06.2024
Koroški radio praznuje rojstni dan med ljudmi


Danes naš in vaš Koroški radio praznuje 62. rojstni dan.

Koroški radio, osrednji informativni elektronski medij na Koroškem, v tem lokalnem okolju vztraja že 62 let, kar govori o bogati tradiciji med poslušalci. Na svojem ožjem območju je Koroški radio najbolj poslušan radijski program po podatkih veljavnih javnomnenjskih raziskav, na frekvenci 97,2 MHz in na DAB+ omrežju.

Zajema 12 koroških občin z okoli 85.000 prebivalci. Poslušalci Koroškega radia so seznanjeni z vsemi pomembnimi svetovnimi in slovenskimi dogodki. Koroški radio ima zelo pomembno vlogo tudi v obveščanju zamejskih Korošcev, sicer pa so v ospredju novice, intervjuji, reportaže, aktualne oddaje in vsakodnevni živ program za vse Korošce. Povejmo še, da ima Koroški radio informativno vlogo regionalne radijske postaje posebnega pomena in je ključni sooblikovalec javnega mnenja v koroški pokrajini.

Tudi letos se je Koroški radio odločil praznovati med ljudmi z mobilnim studiem. Najdet nas v ponedeljek v Slovenj Gradcu, v torek v Dravogradu in v sredo na Ravnah na Koroškem, kjer bomo žrebali dobitnika velike nagrade.

Pridružite se in praznujmo skupaj.