31.05.2016
Prva ekipa Johnson Controls Slovenj Gradec najboljša

V soboto so se v Dravogradu glede svoje usposobljenosti znova pomerile ekipe prve pomoči Civilne zaščite in rdečega križa v Koroški regiji. Odvilo se je že 22. Regijsko preverjanje, ki sta ga organizirala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Slovenj Gradec in Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Dravograd.

Prvo mesto je dosegla 1. Ekipa Johnson Controls Slovenj Gradec d.o.o., za njo se je uvrstila na 2.mesto ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Radlje, na 3. mestu pa se je po točkah znašla 2.eEkipa podjetja Johnson Controls Slovenj Gradec. Območno združenje rdečega križa Dravograd je doseglo 4. mesto, na 5. je pristala Občina Dravograd, na 6. pa Občina Prevalje. Tematika regijskega preverjanja  je v nudenju prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, ki lahko po oceni ogroženosti prizadenejo območje regije in širše države. Vsaka ekipa je usposobljenost in znanje prikazala pri dajanju prve pomoči poškodovanim v različnih situacijah.

Najboljša, 1. Ekipa  podjetja Johnson Controls Slobvenj Gradec d.o.o. si je pridobila sodelovanje na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo letos 1. oktobra  v Slovenj Gradcu.

IF