23.06.2016
V Ribnici na Pohorju se bodo ta vikend potapljali

Na Ribniškem Pohorju,pri osnovni šoli Ribnica na Pohorju,organizirajo 25. in 26. junija projekt Pogled v modro. Gre za dobrodelni projekt,kjer se bodo lahko vsi otroci in starejši potopili z vso potapljaško opremo in to brezplačno. Projekt bodo izvedli s pomočjo potapljačev NEMO ADRIA iz Zagreba in potapljačev iz Maribora.

Organizator projekta je Športno društvo Josipdol, vodja pa je Magda Marsel, ki je na vprašanje, zakaj organizirajo tovrsten spektakel, ki je prvič v Sloveniji in to na preko 700 metrih nadmorske višine, povedala: " Ker je v Sloveniji socialna kriza vedno večja in si vedno več družin,ne more privoščiti dopusta ali otrokom športne aktivnosti, smo jim z dobrodelnim  dogodkom to omogočili mi!" Zanj so prispevali manjši sponzorji, največ pa glavni donator, Občina Ribnica na Pohorju. 

Projekt ima širši pomen, gre za učenje varnega potapljanja, ki ga velja popdreti. Sam dogodek je podprl tudi Slovenski rekorder v potapljanju Jure Dajič,ki se jim bo pridružil v nedeljo tudi pridružil in se pomeril proti prostovoljcem v potopu na dah. Ob tem bo tudi več športnih in glasbenih dogodkov z Aljo Krušič na čelu. Poskrbeli so tudi za najmlajše z animacijami, igrali, sladoledom .....Najvažnejše pa je, pravijo v Josipdolu, da lahko otrokom omogočijo preizkus potapljanja in preživijo vesel in zabaven vikend. 

IF