22.07.2016
Prekuhavanje vode ni več potrebno

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano Maribor je danes javno komunalno podjetje Dravograd obvestil o rezultatih analiz več  vzorcev pitne vode, ki so jih odvzeli na različnih mestih vodovodnega sistema v Dravogradu.  V njih niso našli prisotnosti patogenih mikroorganizmov, zato prekuhavanje pitne vode v naselju Robindvor,  ni več potrebno.

Komunala Dravograd   mora po priporočilih nacionalnega laboratorija  nadaljevati s tremi ukrepi, kloriranjem vode, kjer mora koncentracija prostega klora znašati med 0,3 in  0,5 mg/l, vzorčenjem vode do nadaljnjega najmanj enkrat tedensko na različnih mestih v Dravogradu in izvedba dodatnega vzorčenja surove vode na omrežju takoj po obilnem deževju.

Vsa poročila o vzorčenju pitne vode bodo od danes dalje objavljena na  spletni strani komunalnega podjetja Dravograd, je še v svojem najnovejšem dopisu sporočila direktorica Marija Slavič.

Kot je znano je imelo več prebivalcev naselja Robindvor pred slabima dvema tednoma in kasneje  prebavne težave, razlogov za to pa niso našli.

Mv