26.08.2016
Nov prometni režim V MOSG

V Mestni občini Slovenj Gradec so na odseku Partizanske poti spremenili prometni režim. V tem tednu so namreč na tem delu ceste označili  vozišče s posebnimi pasovi za kolesarje. Nov prometni režim na delu Partizanske poti velja od včeraj.

Hkrati s tem ukrepom so ukinili tudi bočne parkirne prostore na Partizanski poti, kjer so lahko doslej parkirali predvsem obiskovalci Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.  Spremenjen prometni režim tako velja od vhoda v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, preko Partizanske poti, kjer so urejeni pasovi za kolesarje in dalje v sistemu »sharrow«, ki velja do križišča z Iršičevo ulico. Del vertikalne signalizacije bo dopolnjen še v naslednjih dneh. Voznike motornih vozil na tem odseku zato naprošajo za dodatno previdnost na cesti. Z novo, spremenjeno prometno podobo v tem delu mesta bo tako zagotovljen mirnejši prometni tok, brez parkiranih vozil ob cesti in z novimi kolesarskimi potmi pa zagotovljena tudi večja varnost pešcev in seveda kolesarjev. Obiskovalci bolnišnice se lahko poleg obstoječih parkirnih prostorov v označenih modrih conah poslužujejo tudi velikega parkirišča med novo zgradbo bolnišnice in Iršičeve ulice.

Mestna občina Slovenj Gradec si prizadeva, da bi promet na območju občine in mesta Slovenj Gradec načrtovali celostno, s ciljem v čim večji možni meri uporabljati bolj trajnostne načine mobilnosti. S tem namenom MO Slovenj Gradec pripravlja t.i. celostno prometno strategijo. To ni zgolj dokument, ampak proces, s katerim si lokalna skupnost zastavi učinkovito zaporedje potrebnih ukrepov na področju urejanja prometa. Proces temelji na izkušnjah in dobrih praksah mnogih evropskih ter v zadnjem času tudi nekaterih slovenskih mest. Snovalci Celostne prometne strategije so RRA Koroška skupaj še z dvema podjetjema, ZUM d.o.o. in PNZ d.o.o.,.

Veliko vsakodnevnih izkušenj s praktično uporabo kolesa v mestu Slovenj Gradec imajo občani, zato želijo v mestu skupaj z uporabniki ugotoviti, kje so pomanjkljivosti in priložnosti, da Slovenj Gradec zares postane kolesarsko mesto. V ta namen bodo prihodnjo sredo pripravili tudi delavnico z naslovom, »Slovenj Gradec- kolesarsko mesto«.

KV