26.08.2016
Tabor MItnek

V Mitneku v Črni na Koroškem bo danes zaživel tabor l Mitnek. Posebnost festivala, ki ga že 7. leto zapored pripravljajo v Kulturno umetniškem društvu KUD Krsnik je v majhnosti, ki vsako leto privabi  od 60 do 70 obiskovalcev, predvsem članov KUD- a Krsnik. Festival poteka v znamenju etno pridiha, kjer obujajo stare veščine in ljudsko glasbo, med drugim bodo letos pripravljali pivo na star način. Kot je povedala ena od mladih organizatork festivala, Nika Skudnik, želijo ohraniti nekatere prvine življenja, zato festival poteka pod geslom ne pozabite na žlico, bico in pravico!

Mitnek bo zaživel danes pozno popoldne z Lesno zgodbo, kjer bosta Uroš Lesjak in Jaroš Šahinovič predstavila različne vrste lesa in načine preoblikovanja, kmalu za tem bo predstavitev Mitneka z ljudsko glasbo, v tem večeru pa bodo nastopili še različni glasbeni ustvarjalci, Smodi, Aljaž Lipuš, Hedero Vento in JUT.

Jutri bo v Mitneku potekal celodnevni Kunšt market, dopoldne  se bo pričelo z meditacijo, jogo in kurjenjem oglarske kope, vse do popoldneva bodo obiskovalce zaposlovale delavnice: od peke kruha, izdelovanja z glino, risarijami za otroke, pa preizkušanjem s kamero in fotoaparatom ter predstavitvijo sodobnega plesa.

Sobota popoldne bo namenjena še okrogli mizi o Pripravi velikega festivala, s poudarkom na prostovoljstvu in vključevanju lokalne skupnosti. Za tem bo sledila projekcija kratkih filmov o Pohorju, pa lutkovna predstava z naslovom Živalska farma zvečer pa bodo nastopili še glasbeniki, med drugim tudi Etno Histeria muzikonterji.

KV