19.01.2017
Skupina Sij ima novega direktorja

Skupina Sij- slovenska industrije jekla ima novega direktorja. Na včerajšnji seji nadzornega sveta  je odstopno izjavo podal dosedanji predsednik uprave Anton Chernykh, na njegovo mesto pa je bil začasno, za obdobje šestih mesecev  imenovan Andrej Zubitskiy- le-ta je bil doslej predsednik nadzornega sveta slovenske industrije jekla.  Chernykh je odstopno izjavo podal iz osebnih razlogov, odhaja pa na delovno mesto izven Slovenske industrije jekla. Zubitskiy izhaja iz družine lastnikov koncerna Koks, ki lastniško obvladuje Slovensko industrijo jekla, njegov status kot predsedujočega nadzornega sveta pa je začasno zamrznjen.  

 S ciljem nemotenega poslovanja družbe je bil sprejet tudi predlog za razširitev uprave na štiri člane. Za novega člana  uprave je bil imenovan dr. Denis Mancevič, dosedanji direktor korporativnega kominiciranja v družbi ter član nadzornega sveta. Iz članstva nadzornega sveta je že izstopil.

Nadzorni svet SIJ se je seznanil tudi s prvimi neuradnimi rezultati poslovanja  v letu 2016,  ki jih je označil kot dobre in skladne s poslovnimi načrti skupine. Revidirani konsolidirani rezultati poslovanja bodo objavljeni v letnem poročilu skupine skladno s pravili Ljubljanske borze.