24.02.2017
Pustni karnevali v Mežiški dolini

Poleg karnevala v Kotljah je največja pustna povorka v Mežiški dolini  vsakoletni otroški karneval na Prevaljah. Tradicionalna otroška pustna maškarada bo v nedeljo. Sprevod se bo pričel ob 14. Uri izpred gasilskega doma , nato pa se bodo maškare predstavile na prireditvi na platoju pri stadionu. Obljubljajo krofe in čokolado za vse maskirane, najlepše skupine bodo tudi nagradili.

V Črni pripravlja pustno povorko Turistično društvo. Pričela se bo v soboto ob 13. uri in 30 minut. Po prireditvi bo zvečer še pustna gavda s skupini Akustix v Kulturnem domu Črna s pričetkom ob 21. uri…

V Mežici bodo pripravili že 62. pustni karneval. Maškare se bodov soboto med 14. In 14.45 zbrale na platoju pred občino, kjer bo potekala predstavitev, nato bo ob 15. Uri povorka krenila proti Narodnemu domu, kjer jih bo pričakal DJ Boris in kurenti iz Dornave. Najizvirnejše maske bodo nagrajene, poleg tega se bodo lahko posladkali s krofi, toplim čajem in bomboni. Med 15. In 16. uro bo zaradi tega  popolna zapora glavne ceste Poljana- Šentvid. Obvoz bo možen po lokalnih cestah.