24.02.2017
Pustna rajanja in povorke v Dravski dolini


Pustne povorke in rajanja mask bodo zaznamovale tudi kraje v Dravski dolini.

V soboto ob 10. Uri bo zbor mask na parkirišču pri centru Meža v Dravogradu. Nato se bo povorka mask sprehodila preko mostu v prireditveni prostor Lukna, kjer bo vse razveseljeval tudi ples kurentov, predstavile se bodo vse maske, rajanje pa se bo nadaljevalo z živo glasbo. Tokratni občinski pustni karneval bo v Dravogradu že 12. po vrsti. Pustovanje bo tudi na vasi, v soboto ob 14. uri maske vabijo tudi v Libeliče, v nedeljo pa bo pustno rajanje tudi v Trbonjah pri gasilskem domu ob 15. Uri.

Kurenti bodo obiskali tudi puste, ki se bodo zbrali v športnem parku pri Osnovni šoli v Vuzenici, prav tako v soboto ob 10. Uri. Organizatorji, občina, Tic Vuzenica in Vrtec Vuzenica, bodo letos pripravili tematske maske na temo modne revije iz recikliranih materialov.Prav vsi se bodo lahko posladkali s krofi in toplim čajem.

Na Muti bo pustna povorka z rajanjem pred občino v soboto ob 14. uri v centru Mute. Pripravili so bogate nagrade za najlepše maske, zimo pa bodo preganjali skupaj s pihalnim orkestrom in povorko skozi Muto.

Pustno rajanje za velike in male z norčavim programom pripravljajo v soboto popoldne ob 16. Uri tudi v Marenberškem mladinskem kulturnem centru v Radljah. Pustno dogajanje bodo popestrili s plesom, igrami in pogostitvijo. Organizator je Društvo prijateljev mladine Radlje. Turistično društvo Vuhred je pustno rajanje pripravilo v nedeljo popoldne.

Ob 13. Uri se bo pustno rajanje začelo jutri tudi na Dornikovi ravni v Ribnici na Pohorju v organizaciji Turističnega društva Ribnica.

 

IF