21.04.2017
Lekarne in vojska

Svet koroške regije se je na včerajšnji seji seznanil z namero Slovenske vojske, da svoj praznik 15. maj proslavi na Koroškem, na območju letališča Slovenj Gradec. Brigadir Franc Koračin s sodelavci je županom predstavil vsebino prireditve in proslave , na kateri pričakujejo do 6000 pripadnikov Slovenske vojske. Vojaki želijo pripraviti promocijo oboroženih sil, hkrati si obetajo  sodelovanje z lokalnimi skupnostmi. Poleg razstave vojaške tehnike in opreme, pripravljajo dve razstavi ,ponujajo tudi brezplačne prevoze za dijake srednjih šol na prizorišče.

Druga vsebinska točka je bila obravnava poslovnega poročila Koroških lekarn za preteklo leto, ter program dela  in finančni načrt za letos. Ponavadi so v preteklih letih ob tem določili tudi delež dobička, ki so ga v občinske proračune odvedli iz lekarn. Zaradi nove zakonodaje se letos to ni zgodilo.

Zato so potrdili tričlansko komisijo v katero so župani Andrej Čas, Tomaž Rožen in Alan Bukovnik, ki bo v sodelovanju s stroko  pregledala dolgoročni razvojni načrt. Šele potem bodo  določili primerni delež, ki ga bodo prejele občine. Koroške lekarne so v letu 2017 ustvarile za 336 tisoč evrov prihodkov nad odhodki. Župan občine Muta Mirko Vošner pa je prisotne seznanil, da bo občina na pristojno ministrstvo dala pobudo za ustanovitev lekarniške podružnice na Muti.