24.04.2017
V Sij-u prejeli oglaševalsko nagrado

Skupina Sij- Slovenska industrija jekla - je za celostno interno ozaveščevalno kampanjo o varnosti in zdravju pri delu Znamo varno, zmoremo zdravo, prejela nagrado Prizma 2016, najvišjo slovensko strokovno nagrado s področja odnosov z javnostmi.

Nagrado je podelilo Slovensko društvo za odnose z javnostmi v okviru Slovenske konference v Portorožu. Nagrade za odličnost izvedenih komunikacijskih programov so podelili v šestih različnih kategorijah, Skupina SIJ pa je slavila v kategoriji programov internega komuniciranja.  Kampanja Znamo varno, zmoremo zdravo za ozaveščanje zaposlenih o varnosti in zdravju pri delu je potekala od aprila 2016 do zaključka leta in je bila prva celostna komunikacijska kampanja v Skupini SIJ. O ravenskem delu kampanje smo na našem radiu že podrobneje poročali. Kampanjo nadaljujejo tudi v letu 2017.

V SIJ Metal Ravne pa so prejšnji teden pripravili tudi drugi zaposlitveni sejem. Udeležilo se ga je trideset zainteresiranih, ki so jim razkazali proizvodnjo v metalurških obratih in jih seznanili z možnosti zaposlovanja. Kvaliteten kader nikakor ni samoumeven, zato poleg že omenjene akcije na Ravnah veliko pozornosti namenjajo štipendiranju. Že doslej so štipendirali celoten  oddelek metalurškega tehnika na srednješolskem nivoju, pa tudi druge ravni izobrazbe. Za naslednje šolsko leto  imajo družbah Metal in Ravne Systems  skupaj razpisanih 41 štipendij.