28.06.2017
Oživljanje mestnih jeder

Območna obrtna zbornica  Ravne na Koroškem, sekcija trgovcev, v sodelovanju z Zavodom Koper Otok in Mestno občino Koper ter ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javne agencije SPIRIT Slovenija, vabi zainteresirane podjetnike, trgovce, gostince in druge , ki delujejo v mestnih središčih, na izobraževanje-delavnico na temo managementa mestnih središč.

Dogodek bo potekal v četrtek, 6. julija, ob 16:00 uri, v prostorih obrtne zbornice Ravne. Spremenjene potrošniške navade z gradnjo velikih trgovskih centrov izven mestnih središč so povzročila zaton trgovskih in drugih dejavnosti v starih mestnih jedrih. V Kopru je oživljanje mestnega jedra potekalo dobro, zato svoje izkušnje širijo po državi. Že pred časom so se z njimi povezali v Slovenj Gradcu. Marija Lah iz Turistično informacijskega centra je povedala, da je sodelovanje z zavodom zgledno, na dva meseca si izmenjujejo izkušnje in primere dobre prakse, letos bodo nastopili skupaj tudi na mednarodnem obrtnem sejmu v Ceklju, pripravili bodo tudi strokovno ekskurzijo v tujino , na eno od lokacij, kjer so veliko naredili za oživljanje  mestnih jeder.

Prav bi torej bilo, da se priključijo še na Ravnah, v Dravogradu, v Radljah oziroma  povsod, kjer so težave z izumiranjem mestnih središč.

Prijave za izobraževanja območna obrtna zbornica Ravne zbira do 3. julija….