17.08.2017
Svetovna Enduro serija prihodnje leto na Koroškem


Koroška bo prihodnje leto gostila največji spektakel gorskega kolesarstva na svetu. Datum, ki ga je določila svetovna enduro serija, je 30. junija in 1. Julija. Četrta dirka serije bo potekala na Peci na avstrijskem Koroškem in na Jamnici na slovenskem Koroškem.

Četrto dirko bo gostilo novo prizorišče, prvič bo dirka potekala v dveh državah - v Sloveniji in Avstriji. Čezmejna dirka se začne na Jamnici v Sloveniji na prekrasnih ročno zgrajenih enoslednicah, drugega dne pa se seli na Peco v Avstriji. Tam tekmovalce čakajo etape, ki bodo med najdaljšimi v zgodovini EWS, vmes pa tudi podzemni transferji. To bo gotovo ena najbolj pestrih dirk doslej.

EWS bo v svoji šesti sezoni združila osem dirk na treh celinah. Čezmejna dirka, ki jo na tem koncu sveta poznamo iz petih izvedb pod imenom Black Hole enduro, je ena izmed štirih novih v seriji. Letos je prinašala točke za kvalifikacijsko lestvico EWS.

“Ponosni smo, da smo uspeli s kandidaturo,” pravi soprireditelj Black Hole endura in festivala Black Hole Anej Štrucl. “Z ekipo smo se trudili za to in dokazujemo, da imamo potencial za prireditve na najvišji ravni. Baza prireditve bo na Peci, a slovenska organizacija bo vsaj enakovredna avstrijski.”

Zaradi zgodnejšega datuma dirke bodo prihodnje leto bolj zgodaj izvedli tudi celoten festival.

KG