17.08.2017
Težave z meteorno vodo na Muti in v Vuzenici

Včerajšnja vremenska fronta je največ težav povzročila  na Muti , v Vuzenici in okolici.

Ob 16.45 je v Trbonjah meteorna voda zalila poslovni objekt. Posredovali so gasilci PGD Trbonje, ki so prečrpali okoli 5in pol  kubičnih metrov vode.

Ob 18.33 je na Gortini meteorna voda zalila garažo v stanovanjskem objektu. Gasilci z Mute so očistili kanalizacijski jašek in tako preprečili izlivanje vode v objekt.

Ob 18.08 so na Zgornjem Trgu v Vuzenici domači gasilci očistili zamašen obcestni jašek zaradi katerega je meteorna voda odnašala pesek s cestišča.

Ob 18.39 je na Muti meteorna voda dvignila pokrove kanalizacijskih jaškov in poplavila cestišče. Gasilci z Mute so očistili in zaprli jaške.

Ob 17.21 je Pod Gradom v Dravogradu zaradi udara strele zagorel kurnik. Požar so pogasili gasilci iz društva  Dravograd. Kasneje s je zopet pričelo kaditi iz pomožnega objekta ob stanovanjski hiši, v katerega je v popoldanski nevihti udarila strela. Gasilci so objekt dodatno polili z vodo ter ga pregledali s termo kamero. Dodatna škoda ni nastala.

 

Ob 20.02 se je na cesto Dravograd–Vič v občini Dravograd podrlo drevo. Gasilci iz Dravograda so drevo odstranili in očistili cestišče.

Pa še to.

 V energetskem podjetju ECE- Elektro Celje  so v preteklih dneh prejeli več obvestil o lažnem predstavljanju tržnikov električne energije na terenu, ki s pretvezo, da prihajajo iz podjetja ECE, skušajo vstopati v domove. V podjetju  poudarjajo, da so njihovi  terenski predstavniki opremljeni z identifikacijsko izkaznico in imajo natančno določen protokol obiska, zato kupce pozivajo, da naj bodo pozorni in naj v primeru suma zlorabe, pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 22 04.