18.08.2017
V Črni bodo ob prazniku na slavnostni seji podelili letošnja občinska priznanja

 

19. avgust je praznik občine Črna na Koroškem. Na ta dan bo v tamkajšnjem kulturnem domu potekala svečana seja občinskega sveta, na kateri bodo podelili nagrade in priznanja občine. Nagrado občine bodo letos podelili Srebreči hiši. V tej hiši živijo tri generacije družine Jurič Jančar in prav vsi so aktivni v družbenem življenju kraja Črne.

Naziv častna občanka občine Črna bodo letos podelili Marti Repanšek, ki je v pedagoško kulturni in etnografski utrip kraja vpeta že več kot pol stoletja. Njena bibliografija, ki je izključno vezana na kulturno etnografsko dogajanje v Črni, je impresivna. S svojim neumornim in predanim delom je kraju dala neprecenljivo bogastvo, ki bo za vedno vpisano kot dota starejših rodov mlajšim.

Na slavnostni seji bodo podelili tudi zlati grb, dva srebrna in dva bronasta grba ter osem spominskih plaket. V okviru slavnostne seje bodo podpisali tudi pogodbo o nakupu avtocisterne za prostovoljno gasilsko društvo Črna in predali namenu novo igrišče pred Hotelom. Dogodek bo ob 16. Uri v Placu.

 

KG