21.09.2017
Prireditev Koroška v gibanju na Ravnah

Ob evropskem tednu mobilnosti pripravlja danes občina Ravne na Koroškem prireditev Koroška v gibanju, ki se bo odvijala v Grajskem parku in okolici.

Začelo se bo ob 10.00 uri s sprejemom udeležencev, pozdravnimi nagovori ter poslanico ob Evropskem tednu mobilnosti in Evropskem tednu športa. Ob 10.30 uri bo vodena skupinska vadba za starejše, ob 11.00 uri reševalna akcija gasilcev in reševalcev in ob 12.30 uri vodena skupinska vadba za odrasle. Vrsta društev in organizaciji bo v tem času , torej  od 10. do 13. Ure, na svojih stojnicah ponujala  merjenje telesne sestave, krvnega pritiska, holesterola in krvnega sladkorja; pogovore, nasvete in izmenjavo izkušenj s predstavniki društev za zdravje in športnih društev; predstavili bodo  delovanje AED; ustvarjalne delavnice in prikaz preživetja v naravi, gibalne poligone za otroke in mladostnike, promocija “Picikla”; “tapkanje” za sprostitev in  Program Svit.

V popoldanskem delu programa bo med  16.00 do 17.00 uro  promocija električnih avtomobilov, ob  17. 30h  bo otvoritev  poligona za kolesarje, tako imenovanega Pumptracka, ki je nastal ob nogometnemu igrišču z umetno travo.

Organizatorji vas vabijo, da se jim pridružite  s kolesi ali peš, ter preživite dan brez avtomobila, v gibanju, s prijetno družbo in  v prelepi naravi.