21.09.2017
Slovenj Gradec v petek v znamenju mirovniškega festivala in festivala drugačnosti


Pod skupnim naslovom Skupaj za mir: spoštovanje, varnost in dostojanstvo za vse! se bodo predstavljale dejavnosti posameznih društev, klubov, šol ter drugih organizacij in posameznikov, dogajanje pa bodo popestrili glasbeni nastopi, otroške predstave ter zabavne in poučne kreativne delavnice.

Po načelih, ki jih zagovarja Organizacija združenih narodov ob Svetovnem dnevu miru in tudi Slovenj Gradec – kot mesto glasnik miru, že tradicionalno na Glavnem trgu in Trgu svobode poteka Mirovniški festival, združen s Festivalom drugačnosti.Petkovo dogajanje bo med 10. In 15. Uro pod skupnim naslovom Skupaj za mir ena sama velika manifestacija nevladnih organizacij, ki bodo predstavljale in ponudile svoje aktivnosti.

Že ob 11. uri bo v prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti tudi odprtje razstave najboljših likovnih in literarnih del ter fotografij s podelitvijo priznanj nagrajencem natečaja. Na letošnjem, že 25. Natečaju, ki ga pripravlja Mestna občina Slovenj Gradec v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti, je sodelovalo 65 osnovnih šol in vrtcev. Otroci so ustvarjali na razpisane teme: Srednjeveška mesta, Raziskujem, pripovedujem in potujem in Kakšen je zame boljši svet. Med 10.00 in 12.00 uro bo v mestu tudi Lutkovni poligon.

 

IF