21.09.2017
Nagrajenci občine Radlje za leto 2017

Občina Radlje praznuje občinski praznik in v petek popoldne bodo v dvorani Mladinskega hotela na slavnostni seji občinskega sveta podelili letošnja priznanja in nagrado občine.

Nagrado bo prejelo Planinsko društvo Radlje za 60-letno uspešno delovanje. Podelili bodo še tri plakete občine. Prejeli jo bodo Maks PEČONIK – za požrtvovalno izvajanje programa »Prostofer«, saj se je med prvimi priključil humanitarnosti iz častnega naziva »Starosti prijazna občina«, ki ga je prejela Občina Radlje ob Dravi. Med te aktivnosti spada tudi »prostoferstvo«, ki zagotavlja prevoz starejšim osebam, ko sami tega ne zmorejo več ali pa svojega lastnega prevoza nimajo.

Plaketa bo šla tudi v roke Ljubu OGOREVCU  za požrtvovalno delo v Krajevni skupnosti Vuhred, njegova humanitarnost, še zlati v krvodajalstvu. Ljubo Ogorevc je namreč že 100 – krat daroval kri, pa tudi brez njegove pomoči pri organizaciji  krvodajalskih akcij ne gre.

Plaketa občine Radlje gre tudi prof. dr. Ivanu ROJNIKU  za njegovo povezovalno vlogo med župnijo in krajem Vuhred. Je dekan župnij Radlje – Vuzenica in od leta 2009 župnik v župniji Vuhred. Je zelo spoštovana oseba s pastoralno in človeško toplino, ki se trudi za dobre in pristne odnose z vsemi krajani.

Bodo pa v petek popoldne v Radljah pri tamkajšnjem novem Gasilskem domu položili tudi temeljni kamen za izgradnjo Regijskega poligona za gasilce.

IF