17.11.2017
Ravenska komunala še brez vodstva

 

Včerajšnja izredna seja občinskega sveta na Ravnah je bila namenjena tudi potrjevanju kandidatke za direktorico javnega komunalnega podjetja Ravne, ki jo je prejšnji teden med dvema kandidatkama izbral nadzorni svet. Na seji pa je prišlo do presenečenja, saj je kandidatka Mojca Kert predsedniku nadzornega sveta tik pred sejo sporočila, da odstopa od kandidature iz osebnih razlogov. Točko so zaradi tega umaknili z dnevnega reda , predsednik nadzornega sveta mag. Zlatko Halilovič pa je povedal, da se bodo v roku 14 dni dogovorili o podrobnostih novega postopka, to je datuma razpisa in tudi razpisnih pogojih.

Nekateri poznavalci   menijo, da so si na Ravnah sami zvezali roke s prestrogimi pogoji za direktorja komunale, saj sta od dvanajstih prijav za direktorja ustrezali le dve. Mogoče je, da bodo nekoliko omilili razpisne pogoje, je še povedal predsednik nadzornega odbora Halilovič.

Na včerajšnji seji pa so potrdili predinvesticijski program Združeni za zdravje. Z njim se bo  občina Ravne, lahko prijavila  istoimenski razpis za sredstva iz evropskega socialnega sklada in sklada za regionalni razvoj v višini 200 tisoč evrov. V poslopju zdravstvenega doma 2 bodo uredili predavalnico za izvajanje preventivnih zdravstvenih programov, ter dve pisarni in sanitarije.