07.12.2017
Prepaznično vzdušje od tu in tam

Po tem, ko je Miklavž včeraj obiskal otroke na Ravnah in jim ob soju luči in svečk na praznično okrašenem platoju pred Kulturnim centrom razdelil darila, obdaroval jih je kar 250, se tudi v poslovno trgovskem centru Katica Slovenj Gradec nadaljuje praznično vzdušje, jutri pa pripravljajo demonstracijo ponovne rabe tekstila. Vodili jo bosta članici Ekološkega društva Slovenj Gradec, Majda Ogriz in Marta Kac. Tik pred vhodom v Katico je Meškova bukvarna z Ekološkim društvom in Knjiznico Ksaverja Meska poskrbela za pestro ponudbo knjig, obiskovalci se lahko pridružijo tudi dražbi, ki bo potekala do 21. decembra. Knjige bodo lahko dražitelji prevzeli 22. Decembra ob dogodku Nakupovanje pod lučkami. V okviru te prireditve bodo lokali v mestnem jedru izpeljali dobrodelno akcijo zbiranja starega tekstila. Na stojnici pred Mladinsko knjigo bodo lahko občani podarili oblačila, ki bodo kasneje na voljo obiskovalcem mestnega jedra v zameno za prostovoljne prispevke, ki bodo šli v dobrodelni namen.

Bo pa, tako kot vsako leto, tudi letos med 20. In 23. decembrom  na Trgu svobode v Slovenj Gradcu potekal božično novoletni sejem. Prijave za sodelovanje sprejemajo še vse do 15. decembra v Turistični pisarni na Glavnem trgu.

Silvestrovanje na prostem bo tradicionalno na Glavnem trgu, tudi letos brez ognjemeta. Obiskovalci bodo v novo leto vstopili v družbi s priznano slovensko skupino MUFF.