07.02.2018
Hribernikova na čelu Koroške galerije v novem mandatu

Na zadnji seji pa so slovenjgraški svetniki za nov petletni mandat potrdili dosedanjo direktorico Koroške galerije, Andrejo Hribernik.

Dosedanji direktorici Koroške galerije likovnih umetnosti, Andreji Hribernik, se konec marca izteče prvi petletni mandat vodenja Koroške gelerije. Potem, ko so jo na zadnji seji kot edino prijavljeno kandidatko za nov mandat vodenja Galerije potrdili svetniki Mestne občine Slovenj Gradec, se zadovoljno ozira po nadaljnji poti, polni novih izzivov. Po potrditvi je Andrej Hribernik povedala, da jo veseli, ker so s potrditvijo novega mandata izrazili zadovoljstvo z njenim vodenjem te osrednje ulturne ustanove, da pa si v prihodnje glede na izzive, ki se kažejo v kulturni sferi, želi še več povezovanja in sodelovanja tako na lokalni kot na nacionalni ravni.

Nov mandat Andreja Hribernik začenja s 1. aprilom. V preteklem letu, ko je mesto Slovenj Gradec praznovalo 750. letnico, je praznični utrip popestrila tudi 60. letnica Koroške galerije in v luči mednarodnega sodelovanja osrednja razstava Vojna, ki bo na ogled še do sredine marca. Za letošnje leto pa je Hribernikova že napovedala preobrat k domačim likovnim ustvarjalcem, ob tem je posebej izpostavila jubilejno leto Jožeta Tisnikarja. Praznujemo namreč 90. letnico njegovega rojstva in 20. letnico smrti. Tisnikarjeva dela predstavljajo velik del njihove zbirke, imajo več njegovih zgodnih del, zbirko pa z odkupi še povečujejo. Obsežnejša Tisnikarjeva razstava se obeta v poletnih mesecih.

IF