15.02.2018
Na Ravnah odprli SPOT- slovensko podjetniško točko

Pospeševanje malega in srednjega gospodarstva se je v Sloveniji organizirano pričelo že leta 1997, desetletje kasneje je država uvedla točke Vem, z začetkom tega leta se je spet nekoliko spremenil sistem. Začeli so ustanavljati Slovenske podjetniške točke- SPOT. Ena od takšnih točk je nastala tudi na Koroškem s sedežem v poslopju upravne enote na Ravnah.

Nova oblika organiziranost se od prejšnje razlikuje ,da daje še večji poudarek izobraževanju podjetnikov,m pomembna je tudi mednarodna dimenzija. Prav tako bodo imeli v obstoječih prostorih prostor, kjer bo v fizični obliki predstalvjena ponudba malega gospodarstva na Koroškem.

Svečana otvoritev slovenske podjetniške točke Ravne, bo danes 15. februarja ob 12. uri, v njihovih novih prostorih v poslopju upravne enote. V njej bodo delovali štirje podjetniški svetovalci Andreja Tarkuš, David Valič, Veronika Zupanc in Jana Vauh Buhvald. Ob tem se bodo ohranile tudi dosedanje točke E vem, tako tiste na podjetniških centrih , kjer svetujejo, kot tudi zgolj registracijske točke za nova podjetja v okviru upravnih enot, obrtne zbornice in pri notarjih.