11.04.2018
MO Slovenj Gradec bo zgradila letno - zimski bazen s parkom urbanih športov

Mestna občina Slovenj Gradec začenja uresničevati dolgoletno željo po kopališču z največjo naložbo v zadnjem obdobju delovanja Mestne občine. 

Zgradila bo novo letno – zimsko kopališče s parkom urbanih športov, za kar je na Upravni enoti že vložila vlogo za gradbeno dovoljenje. Investicija je vredna 6,8 milijona evrov, 76% investicije bodo pomenila sredstva evropskega sklada in države do 5,1 milijona evrov, razliko bo financirala občina sama. Mestna občina Slovenj Gradec bo sredstva črpala iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb, kjer ji pripada 10 milijonov evrov, porabila pa jih bo za izvedbo projektov trajnostne mobilnosti in sanacije degradiranih območij na teritoriju občine. 

Kot smo že večkrat poročali, bo na na območju Polje zgradila nov blok s 54 neprofitnimi stanovanji, na degradiranem območju Merkator pa zimsko – letni bazen s parkom urbanih športov. S tem, poudari župan Čas, bo mesto pridobilo na konkurenčni ponudbi z novimi prostočasnimi aktivnostmi in javnimi površinami. Tako bo z ureditvijo 9600 kvadratnih metrov območja za kopališče in športni park za občane ustvarila privlačno območje mesta, z vsebinami pa zadovoljila interese občanov, ki so jih izrazili v anketi. Prvotno je Mestna občina načrtovala le park urbanih športov in zimski bazen v vrednosti 4,3 milijona evrov, nato pa načrte spremenila s porabo sredstev iz Celostnih teritorialnih naložb v širitev kopališča. V parku bodo površine za kolesarjenje, rolkanje in balvansko plezanje, nov bazen pa bo vključeval tudi ponudbo za dobro počutje in fitnes. Medtem, ko bodo star letni bazen porušili, bodo zgradili še zunanji bazen s spremljajočo ponudbo, posebej bo tudi otroški bazen. Z bazeni bo upravljal zavod Spotur, vzdrževanje pa bo zagotovo bremenilo proračun Mestne občine. A ker bodo pri gradnji uporabili najsodobnejšo tehnologijo ogrevanja z varčevanjem energije, bodo stroške precej znižali na dolgi rok. Bazene bi lahko v Slovenj Gradcu začeli graditi v jeseni 2019, park urbanih športov pa že prej. Investicijo bodo dokončali konec leta 2020, Mestno občino pa čaka še ureditev regulacije reke Mislinje z ureditvijo nabrežine. 

Več let si v Mestni občini želijo z idejnimi načrti in s ponudbo ustreznih zemljišč v velikosti 15 hektarjev v bližini Slovenj Gradca pridobiti investitorja za gradnjo term, kar pa jim doslej še ni uspelo.

IF