19.04.2018
SIJ Metal Ravne dobro posluje

Prejšnji teden so na Ravnah podelili letošnje občinske nagrade in priznanja. Najvišje priznanje- občinsko nagrado je prejel Andrej Gradišnik, ki je že več kot desetletje glavni direktor družbe SIJ Metal. Lavreata smo povabili v studio v oddajo Sredina sredica.

Povedal je, da je družba Metal v letu 2017 dobro poslovala, tako po količinsko kot vrednostno in tudi za leto 2018 so si zastavili visoke cilje. V tem letu se je zaključil desetletni investicijski ciklus, v katerem so veliko naredili, investirali so okoli 180 milijonov evrov v bistvenih delih proizvodnje. Čeprav je napovedano umirjanje investicij se nadejajo ,da bodo v naslednjih letih več investirali v specialno metalurgijo.

Direktor Gradišnik je tudi povedal, da so z uvozom delovne sile in s korekcijo plač v lanskem letu ustavili fluktuacijo zaposlenih v proizvodnji. Sodelovali so tudi pri novih izobraževalnih programih v srednji šoli Ravne Kar se tiče zahtev sindikata za ponovno povečanje plač pa je dejal, da se pogajanja še niso začela, da se bodo tudi tega lotili, vendar na nivoju celotne skupine Slovenske industrije jekla. Gradišnik je tudi mnenja, da Metal primerno sodeluje kot podpornik športa , kulture in drugih dejavnosti v lokalni skupnosti.