20.04.2018
Nov AED tudi na Viču in na Remšniku

V petek opoldne so pred restavracijo Fabrika na Viču v Dravogradu v javno uporabo predali nov Avtomatski defibrilator, aparat, ki rešuje življenja ob srčnem zastoju.

Aparat je javni uporabi namenil zobozdravnik Roberto Vidali, ki ima na Viču samoplačniško ordinacijo. Sredstva za ogrevano omarico sta prispevali podjetji Hypnotik, ki ima v lasti restavracijo in podjetje Kompas shop. Za njegovo namestitev je poskrbela Krajevna skupnost Dravograd. Tako se mreža javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev vztrajno širi po številnih krajih Koroške regije, k čemur pripomorejo številni donatorji.

Ob sobotnem krajevnem prazniku na Remšniku, je Koronarni klub Dravske doline pripravil Dan doživetij in se z dogajanjem pridružil prazniku kraja.

Koronarni klub Dravske doline združuje 144 članov v šestih skupinah iz vseh petih občin v Dravski dolini. Za dan doživetij so se povezali z Zdravstvenim domom Radlje in pripravili kotiček zdravja. V javno rabo predajajo nov Avtomatski defibrilator, ki je prebivalcem Remšnika odslej na voljo na stavbi Krajevne skupnosti. Avtomatski defibrilator je pridobil Zdravstveni dom Radlje, Reševalni center Koroške pa bo ob predaji predstavil tudi temeljne postopke oživljanja.

IF