13.06.2018
S Srednjeveškim preludijem se Slovenj Gradec spreminja v srednjeveški Windisgretz

Po lanskoletnem izjemno uspešnem Srednjeveškem preludiju, eni od privlačnejših turističnih prireditev v Slovenj Gradcu, ki si ga je ogledalo 5000 obiskovalcev, se bo ta vikend mesto ob Mislinji znova spremenilo v srednji vek.

Za obiskovalce, ki bodo prišli pogledat ta zgodovinski spektakel z nastopi najbolj atraktivnih in uspešnih srednjeveških skupin iz Avstrije, Češke, Srbije, Hrvaške in Madžarske, bo vstop prost, bodo pa obiskovalci lahko trgovali le s srednjeveškimi novci, med katerimi bodo tudi zlatniki, srebrniki in bronasti kovanci. Na voljo bodo menjalnice, novost bo letošnji srednjeveški vrtiljak za otroke, obiskovalci pa si bodo lahko izposodili tudi kmečka oblačila. Vsi se bodo s pripravljenimi kulisami lahko tudi fotografirali. Tudi letos bodo razsekali 8 metrski medenjak in kot poslastica bo vsem na voljo prav posebna srednjeveška bio sladica.

Srednjeveški preludij je promocijska prireditev Slovenj Gradca, ki v mesto pritegne številne obiskovalce in za katero Mestna občina Slovenj Gradec v proračunu nameni 25 tisoč evrov. Organizatorja prireditve sta Spotur in Podjetje Perger, ki z njo ohranja družinsko tradicijo. Kot je povedal Hrabroslav Perger, se že leta udeležujejo tovrstnih prireditev po Evropi, bili pa so tudi na Japonskem. Tam so s srednjeveškimi skupinami navezali prijateljske vezi in te se rade vračajo v Slovenj Gradec.

IF