08.08.2018
Začenjajo se 24. Vuzeniški dnevi

Občina Vuzenica je na novinarski konferenci predstavila že 24. Vuzeniške dneve, ki so v ta kraj ob Dravi pod Pohorjem vselej pritegnili veliko obiskovalcev. Gre za osrednjo kulturno – zabavno prireditev, ob tem pa občina Vuzenica na praznični dan, 15. avgusta, praznuje tudi občinski praznik.

Vuzeniški dnevi bodo tudi letos poskrbeli za obilico prireditev, kjer bo zagotovo prav vsak našel kaj zase, prav vse prireditve pa so brez vstopnin. Vuzeniški dnevi so v tej lokalni skupnosti svojevrsten dokaz, da lahko občina in njena društva, institucije in klubi s skupnimi močmi pišejo uspešno zgodbo. Na to so v Vzenici še posebej ponosni, prav vsako leto pa k že tradicionalnim prireditvam dodajo kaj novega. Kot je povedal župan, Franjo Golob, društva in posamezniki postorijo vse za dobro izvedbo prireditev, občina pa jim nudi infrastrukturo, prav tako s sponzorskimi sredstvi in s sredstvi iz proračuna plačajo glasbene izvajalce. Zaslužek ostane organizatorju prireditve.

Od 10. do 19. avgusta se bodo zvrstile številne kulturne, športne, zabavne, otroške, verske in sejemske prireditve. Konec tedna bo tradicionalni Rokov sejem in slalom na rolerjih v organizaciji Smučarskega kluba Vuzenica, ki je letos že z mednarodno udeležbo. Tekmovanje v Vuzenici šteje tudi za svetovni pokal. Med drugim omenimo še prikaz kmečkih opravil, ki bo v nedeljo, že drugo leto zapored pa se mu pridružuje kulinarična tržnica s kuhanjem značilnih jedi, ki so jo v teh krajih za malico gospodinje imenovale „Mola ižina“. Sledila bo tudi degustacija jedi.

Ker občina praznuje občinski praznik 15. avgusta, ko je tudi tradicionalno romanje k Devici Mariji na kamnu ob Marijinem, vnebovzetju, bodo na slavnostni seji podelili letošnja priznanja občine.

Na petkov otvoritveni dan, bodo v atriju vuzeniškega zupnišča odprli likovno razstavo domačina Marjana Zupančiča, filatelisti pa bodo osrednji poudarek namenili Josipu Mravljaku. 

V prireditvenem šotoru bo zelo zabavno, letos še posebej izpostavljajo skupine Mambo Kings in Modrijane, ter Tanjo Žagar, ki bo nastopila ob zaključku Vuzeniških dnevov.

IF