16.08.2018
Zdenka Jamnik, nagrajenka občine Vuzenica


Občina Vuzenica, ki 15. avgusta praznuje občinski praznik, je na slavnostni seji občinskega sveta podelila letošnje nagrade in priznanja.

Nagrado občine Vuzenica je prejela Zdenka Jamnik, domačinka in znana gozdarka, ki je pri svojem delu tudi ustvarjalna v študijskih krožkih in je prav z njeno strokovno pomočjo izšlo več publikacij, ki so vključevale naravno in kulturno dediščina z ustvarjalnim raziskovalnim delom. Vanj je pritegnila številne ljudi, ki so pred kamero in mikrofoni pripovedovali o delu in življenju nasploh, vse to pa je shranjeno na DVD-jih. Kot je dejala ob prejetju nagrade, jo delo z ljudmi najbolj bogati, prav tako jo veseli, da je bilo to delo opaženo. Bogastvo območja je ravno v ohranjanju te dediščine, ki ostaja za bodoče rodove, je še poudarila Jamnikova. 

Plakete občine Vuzenica v letu 2018 so prejeli Kulturno umetniško društvo Pitoni z.o.o. Ki z gledališko ustvarjalnostjo razveseljujejo Korošce, Danica Pokeršnik ki je pomembno prispevala k razvoju zborovskega petja v Vuzenici in Društvo Kmetic Dravske doline, Krajevni odbor Vuzenica.

Priznanja občine so dobili Marko Lešnik na področju gasilstva, plesna skupina Smaragdne oči, društvo Arnika sveti Anton, Odbojkarski klub Vuzenica, Družba Javušnik za gospodarske dosežke in Filatelistično društvo Muta – Vuzenica ter Kulturno društvo Vuzenica.

 

IF