13.09.2018
Jeklene vezi

V skupini Sij- Slovenska industrija jekla so včeraj pripravili dan sodelovanja z lokalno skupnostjo in okroglo mizo Jeklarstvo nekoč in danes.

V koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah bila okrogla miza Jeklarstvo nekoč in danes, pripravili so voden ogled proizvodnje v družbi Metal Ravne, otrokom osnovne šole Juričevega Drejčka so pripravil športno- družabne igre , pobarvali so okna, polkna in še kaj na koči na Naravskih ledinah . Prostovoljci iz Sij-a pa so se pridružili občinski čistilni akciji , ki je potekala v ravenskem parku , kjer smo jih ujeli z metlo in grabljami. Direktorica Zip centra SIJ Alenka Stres je povedala da se akcija imenuje Jeklene vezi z lokalno skupnostjo in da je prav , da svojo prisotnost v lokalnem okolju izrazijo tudi s solidarnostjo. .

Občina Ravne je pod motom Še zadnjič očistimo Slovenijo pripravila dva dogodka, že omenjeno čiščenje grajskega parka, ter okroglo mizo na temo nastajanja, odlaganja in ravnanja z odpadki. V nekaterih slovenskih občinam bo akcija potekalo to soboto, na Ravnah pa so glavno čistilno akcijo opravili že pomladi ob Dnevu za spremembe.. MV