13.09.2018
Zdravstveni dom Ravne dobil tožbo zaradi fizioterapije na Prevaljah

V večletnem sporu med Zdravstvenim domom Ravne na Koroškem in Občino Prevalje zaradi vlaganj v fizioterapijo na Prevaljah je višje sodišče izdalo sodbo, po kateri mora prevaljska občina plačati zdravstvenemu domu več kot 200.000 evrov, poroča slovenska tiskovna agencija. Sodba je izvršljiva, je pa možna še uporaba izrednih pravnih sredstev.

Tako v zdravstvenem domu v teh dneh pričakujejo plačilo, sicer napovedujejo izvršbo, župan Občine Prevalje Matic Tasič pa napoveduje vložitev zahteve za revizijo.

Spor sega v leto 2001, ko je zdravstveni dom glede na dogovor nakazal prevaljski občini takratnih 39 milijonov tolarjev. S tem denarjem so v domu starejših končali prostore fizioterapije.

Strani sta vse od takrat dogovor razlagali vsaka po svoje. V zdravstvenem domu so pričakovali vračilo denarja, medtem ko so na prevaljski občini navajali, da ni šlo za posojilo.

Zadeva se je vlekla na sodiščih deset let. Najprej je Zdravstveni dom Ravne tožil občino Prevalje, potem je vložila tožbo za ničnost dogovora občina Prevalje. Tožbo za ničnost dogovora so v Zdravstvenem domu Ravne ocenjevali kot pravniški manever in so bili prepričani, da bodo na koncu postopkov vendarle prejeli vloženi denar. Odločitev oziroma sodba višjega sodišča v Mariboru je bila spisana konec avgusta.