13.09.2018
Začenjajo se Radeljska srečanja 2018


V petek popoldne se bodo v Radljah ob Dravi ob občinskem praznovanju začela Radeljska srečanja, prireditve, ki jih za septembrsko dogajanje pripravijo domača društva, klubi, organizacije in institucije v občini. 

Medtem, ko je bil obnovljen most z železniško progo v Vuhredu po končani obnovi predan prometu že junija, pa bo danes popoldne ob 16ih njegova uradna otvoritev. Pospremili jo bodo krajani Vuhreda in občani, prav tako pa tudi gostje z Ministrstva za infrastrukturo in Direkcije Republike Slovenije za ceste. Obnovljen most čez Dravo v Vuhredu prebivalcem pomeni osrednjo prometno povezavo. Investicijo je izvedla država v vrednosti 4,5 milijona evrov, občina Radlje pa je hkrati z obnovo mostu uredila še preplastitev ceste, avtobusno postajo in pločnik.

Sicer pa so Radeljska srečanja praznik občine in njenih ljudi, s številnimi prireditvami so aktivna vsa društva. Imajo pa v Radljah ob Dravi tudi kaj pokazati, še zlasti, ko potegnejo črto pod zadnji štiriletni mandat razvoja občine pod županovanjem Alana Bukovnika, ki je tako rekoč prepreden s projekti, sofinanciranimi z evropskimi sredstvi. Med njimi župan Bukovnik izpostavi projekt vodooskrbe v vrednsoti 10 mio evr v občini Radlje, izgradnjo novega Gasilskega doma, vadbenega regijskega poligona, obnovo in energetsko sanacijo bivše blagovnice Tima v centru Radelj, kjerje v prostorih občine dobila nov dom osrdnja matična knjižnica Radlje. 

Ves september bo v Radljah veselo druženje na različnih lokacijah in z različnimi vsebinskimi področji. Radeljska srećanja se bodo zaključila tradicionalno, v nedeljo, 30. septembra z 31. Hmeljarskim likofom.

 

IF