19.09.2018
Dve kadrovski novici

Uprava skupine Sij- slovenska industrija jekla je včeraj imenovala novega direktorja ravenske družbe Sij Systems. Namesto dosedanjega direktorja Sama Jeniča, ki mu je potekel dvoletni mandat , bo družbo v bodoče vodil Viljem Pečnik, dosedanji direktor prodaje in marketinga te družbe. Gre za menedžerja s petnajstletnimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih na področju marketinga in prodaje v podjetjih, ki poslujejo na svetovnem trgu. Skupini Sij se je pridružil pred desetimi leti, zadnja štiri leta je bil direktor prodaje najprej v Nožih Ravne, z združitvijo treh podjetij, Noži, Serpa in Sistemska tehnika pa v novem podjetju. Od leta 2015 oziroma 2016 je bil tudi direktor dveh hčerinskih družb Ravne Systems v Združenih državah Amerike in v Veliki Britaniji.

Dosedanji direktor Samo Jenič bo po izteku mandata svojo poslovno pot nadaljeval izven skupine Sij, v družbi pa bo ostal še mesec dni, v katerem bo dokončal nekatere projekte v zaključni fazi in predal posle svojemu nasledniku, še sporočajo iz korporativnega komuniciranja Slovenske industrije jekla.

 

Če smo že pri kadrovskih vesteh pa še tale. Stranka Socialnih demokratov je dobro poskrbela za kandidatki, ki sta v koroških volilnih okrajih kandidirali na volitvah v državni zbor. Kot je znano se je v parlament prebil Jani Prednik z Raven, medtem ko to ni uspelo Luciji Fink iz slovenjgraškega okraja in Dominiki Švarc Pipan iz Dravograda. Slednja je postala državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje, Lucija Fink pa je postala šefica kabineta ministra za kulturo. Tudi neuspešni kandidat stranke SD in nekdanji poslanec Jan Škoberne iz Velenja je postal državni sekretar na kulturnem ministrstvu.