19.10.2018
Županski kandidati v Dravski dolini


Na Muti se bosta za župana občine potegovala sedanji župan Miroslav Vošner, ki kandidira s podporo volivcev in po pričakovanjih tudi Darko Sahornik, ki ga podpirajo volivci in nastopa tudi z Listo Darka Sahornika.  Oba sta bila konkurenta tudi na preteklih volitvah. 

V občini Vuzenica za župana kandidira samo aktualni župan Franc Franjo Golob, ki ga podpirajo volivci.

V Radljah ob Dravi se bo za nov županski mandat potegoval sedanji župan Alan Bukovnik, ki kandidira s podporo stranke Socialni demokrati. Za presenečenje pa je poskrbel njegov proti kandidat, županski povratnik Hubert Robnik, ki je vložil kandidaturo s podporo Slovenske nacionalne stranke. 

V občini Podvelka se aktualnemu županu, Antonu Kovšetu, ki ga v boju za sedmi mandat vodenja občine, po 24  letih na čelu občine, podpira stranka Socialni demokrati, pridružujejo še štirje. Neodvisno s podporo volilcev se za župansko funkcijo potegujejo še Janez Otorepec, Miroslav Reš, Uljana Brunšek in Milan Čurin, ki kandidira s podporo stranke Desus.

V Ribnici na Pohorju se bo znova za župana potegoval dosedanji župan Srečko Geč s podporo Stranke Socialni demokrati, njegova protikandidatka pa je Tatjana Marsel iz Josipdola, predlagatelja stranke SDS.   

 IF