19.10.2018
V Mežiški dolini največ volilnega dogajanja na Ravnah

V Mežiški dolini bodo letošnje lokalne volitve najbolj razgibano dogajanje zagotovo prinesle v občini Ravne na Koroškem, kjer so kandidaturo za župana vložili štirje kandidati. Poleg sedanjega župana dr. Tomaža Rožena, ki kandidira kot neodvisni kandidat po predlogu Aljaža Verhovnika s skupino volivcev, ponovno kandidira tudi mag. Zlatko Halilovič, tokrat s podporo stranke Desus. Kandidaturo je vložil tudi Vilko Černovšek, kandidat Levice, na Ravnah pa se bo za mesto županje potegovala tudi kandidatka Nove Slovenije Mojca Erjavec.

Nobenega presenečenja letos ne bodo prinesle volitve na Prevaljah, kjer ponovno kandidira edini kandidat, dosedanji župan dr. Matic Tasič, prav tako je edini kandidat v Mežici dosedanji župan Dušan Krebl.

Nekaj več zanimanja za mesto župana je v Črni na Koroškem, kjer se je poleg dosedanje županje magistrice Romane Lesjak, ki kot neodvisna kandidatka kandidira s podporo volivcev, za kandidaturo s stranko Nova Slovenija odločil tudi Igor Prodnik.

Prav veliko presenečenj pa ni v Dravogradu, kjer se bo za mesto županje kot neodvisna kandidatka s podporo volivcev ponovno potegovala dosedanja županja Marijana Cigala. Za peti mandat se bo pomerila z Ervinom Kodrunom, ki bo na volitvah nastopal kot kandidat SDS- a.

Poleg številnih županov, ki se na letošnjih lokalnih volitvah potegujejo za nov mandat pa se je za ponovno kandidaturo odločilo tudi nekaj kandidatov, ki so v preteklosti že bili župani. V Mislinji se bo tako poleg dosedanjega župana Bojana Borovnika za mesto župana potegoval tudi Viktor Robnik, ki je županoval med leti 2002 in 2010, kandidiral pa je tudi na nadomestnih volitvah maja 2015.

 

KV