13.12.2018
V Mežici konstituirana nova lokalna oblast

V Mežici so na včerajšnji konstitutivni seji potrdili sedeže v občinskem svetu, pri čemer so si 14 sedežev nestrankarske in strankarske liste razdelile na polovico. Po tri sedeže so dobile lista Kajžar, SDS ter lista Lista za Mežico brez meja. Po dva sedeža pripadata SD in SLS in en listi za soodločanje in pomoč občanov. Izvoljena je bila tudi komisija za volitve, imenovanja in administratitivne zadeve, ki bo do 7. janurja pripravila seznam kandidatov za člane teles občinskega sveta, torej odborov in komisij. Potrjeni župan Dušan Krebel je na današnji novinarski konferenci še povedal, da bo ime podžupana sporočil do marčevske seje sveta.

Na prvi naslednji seji bodo že obravnavali osnutek občinskega proračuna. Od približno tri milijone evrov naj bi tretjino namenili investicijam.

Več pozornosti naj bi v naslednjem letu namenili opremljanju poslovne cone Glančnik, v letu 2020 pa nadaljevanju obnove kanalizacije v centru ter dolinski kolesarski stezi. Vse tri investicije so tudi prijavljene na razpisih oziroma prihajajo iz regijskega dogovora ter so več kot 85 odstotno pokrite s tujimi sredstvi.