18.04.2019
Mladi predstavili 17 raziskovalnih nalog

Nedavno je na Gimnaziji Ravne na Koroškem potekala predstavitev raziskovalnih nalog, ki so jih izdelali učenci in dijaki naše regije v okviru gibanja Mladi raziskovalci Koroške - MRK 2019. Omenjena gimnazija je že vrsto let sedež tega vseslovenskega gibanja v naši pokrajini, zanj je zadolžena koordinatorica, profesorica Marija Krajnc.

Predstavljenih je bilo 17 nalog, še posebej so se izkazali osnovnošolci z desetimi nalogami.

Naloge so bile dobro pripravljene, avtorji so jih zanimivo predstavili, segajo so na različna strokovna področja.  Mladim raziskovalcem želijo, da se uvrstijo na predstavitve tudi na Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, ki bo potekalo 14. maja 2019 v Murski Soboti. Pohvala velja vsem šolam in občinam, ki se zavedajo pomena raziskovalne dejavnosti in podpirajo tovrstne dejavnosti.

Nekateri naslovi raziskovanih nalog so zelo zanimivi. Na primer, Strah pred hrano in hrana kot orožje, Zakaj je potonil Titanik ? , Kako pomagati žrtvam trpinčenja in nasilnežem ?, Upravljanje strojev in naprav z robotsko krmilno rokavico, Kovaštvo in nemški jezik na Muti, zaščita pred ultravijoličnim sevanjem z naravno kozmetiko, avtocestna eklektrarna in tako naprej.