18.04.2019
Rekordno uspešno poslovanje v letu 2018 Komunale Slovenj Gradec


Svetniki mestne občine Slovenj Gradec so na včerajšnji 5. redni seji sprejeli zaključni račun Mestne občine Slovenj Gradec za leto 2018, ki, glede na načrtovane proračunske investicije, ni bil najbolje ocenjen.

Načrtovani prihodki proračuna Mestne občine Slovenj Gradec so v preteklem letu znašali 20,7 milijona evrov, realiziranih pa je bilo dobrih 17 milijonov; načrtovani odhodki so znašali 22,5 milijonov evrov, realizirani pa so bili v višini 17,8 milijonov evrov. Do slabše realizacije prihodkov preteklega leta je zagotovo izpad obnove vodooskrbnega sistema v Mislinjski dolini, ki je v številkah pomenil 2 milijona evrov. Svetniki Mestne občine so menili, da bo potrebno letos vložiti več naporov v uresničitev načrtovanih investicij v skladu s proračunom mestne občine.

Mestni svetniki so se seznanili z letnim poročilom Komunale Slovenj Gradec in ga potrdili. Lani so odlično poslovali dosegli rekordno višino prihodkov, 10,5 milijona evrov. Podjetje je pred eno večjih naložb doslej, gradnjo kotlarne na biomaso, svetniki pa so tudi potrdili predlog Komunale Slovenj Gradec, da se lanski bilančni dobiček družbe v višini 79.000 evrov nameni za rezerve podjetja, za sofinanciranje osnovnih sredstev ob načrtovanih gradnjah.

Svetniki MO Slovenj Gradec so s spremembo sklepa omogočili vsem šoloobveznim otrokom v občini pomoč za šolske potrebščine v višini 100 evrov, za šole v naravi in letovanja pa 150 evrov. S tem želijo spodbuditi, da bi se le – teh udeleževalo čim več otrok v Mestni občini.

Osnutek pravilnika o spremembi in dopolnitvi Pravilnika uporabe prostorov Stare komunale za izvajanje nevladnih in socialnih programov pa predvideva za nosilce omenjenih dejavnosti minimalni prispevek za najemnino prostorov, ki je precej nižji od siceršnjih najemnin in pomeni spodbudo za delovanje omenjenih društev.

IF