18.04.2019
Adi Smolar je prvič sam odprl svoj razstavni prostor v Slovenj Gradcu


" Kar sem počel, ne bo šlo v nič, ostalo bo tu za vse, ko mene več ne bo!" takole je Adi Smolar pospremil odprtje svojega razstavnega prostora z dosežki in spomini njegove bogate in uspešne glasbene kariere. Potem, ko so v četrtek odprli razstavni prostor v enem izmed apartmajev v lasti Brede Rožič v kavarni Čokoladica, je Adi tudi dejal, da se mu je prvič v zgodovini zgodilo, da je poleg igranja in petja tudi sam odprl svojo otvoritev, kar naj bi potrdilo njegovo pristno kantavtorstvo. Naš priljubljen koroški kantavtor, Adi Smolar je ob petju in igranju njegovih pesmi Dunje Vrhovnik izrazil hvaležnost avtorici, ki je znala izpeljati tako dobro priredbo njegovih pesmi, publiki pa je postregel s kar nekaj izseki iz pesmi, ki se dotikajo medsebojnih odnosov, spoštovanja in minljivosti življenja. Kot je še dejal, je v razstavnem prostoru večina njegovih del, nagrad in spominskih daril, je pa še prostora za več, za kar bo gotovo še poskrbel, nekaj stvari je ohranil zase. Ponosen je na to, da bodo lahko njegovo ustvarjalnost na tako posebni razstavi videli vsi, ki bodo prišli v mesto Slovenj Gradec, kar je ocenil za novost na področju turistične ponudbe.

Lastnica apartmajev kavarne Čokoladica, Breda Rožič, ki je v sodelovanju z Adijem pripravila omenjen razstavni prostor, ima še več načrtov, kako z znamenitimi osebnostmi Slovenj Gradca, ki so mestu pustili pečat,  še obogatiti turistično ponudbo. Ob odprtju prvega razstavnega prostora Adija Smolarja je izrazila, kako hvaležna je, da so se njune poti lepo prepletale v takšni zgodbi. Naslednji podvig, ki se ga bo lotila je spominski oz. razstavni prostor dosežkov glasbene kariere Štirih kovačev, ki zaokrožajo 65. letniso delovanja. K sodelovanju pa bo že kmalu povabila tudi likovne umetnike. Obiskovalci razstavnega prostora Adija Smolarja so bili ob ogledu navdušeni, velika večina med njimi je bila presenečena nad tolikšnimi dosežki Adija Smolarja, prav vsi pa so izražali ponos nad našim koroškim glasbenim ustvarjalcem. 

Ker pa je Adi Smolar tudi pisatelj otroške literature, se bodo tukaj srečevali tudi najmlajši ob prebiranju Adijevih knjig zanje, na dan odprtja pa je lastnica Breda Rožič preko bookinga že prejela prvo rezervacijo apartmaja. V atriju Čokoladice pa  obetajo tudi drugi družabni dogodki, srečanja za najmlajše, pa tudi glasbeni.

IF