19.04.2019
Štreknabus, novost ob kolesarski poti

Regionalna razvojna agencija Koroška v okviru evropskega projekta Trans borders, ki so ga pričeli izvajati pred dvema letoma, zasleduje cilj izboljšanja javnega potniškega prometa v obmejnem področju. Medtem ko je eno pilotno območje projekta v srednji Evropi tromeja med Nemčijo, Poljsko in Češko, je drugo prav med Koroško regijo ter južnim delom avstrijske Koroške.

V letošnjem letu zato RRA Koroška na podlagi projekta Trans borders uvaja popolno novost, avtobus ob kolesarski poti Štrekna, tako imenovani Štrekna bus, ki bo pričel voziti 1. maja in bo vozil vse do konca septembra. Uroš Rozman iz RRA Koroška je pojasnil, da bo v mesecih juliju in do konca avgusta vozil vsak dan, v maju, juniju in septembru pa ob vikendih, na relaciji Velenje- Labot na avstrijski strani meje. Poleg 30 sedežev bo imel na voljo tudi prikolico za 20 koles, suportiral pa bo kolesarje ob poti na podoben način kot vlak ob Dravski kolesarski poti. Stičišče poti bo v Dravogradu, kolesarji pa bodo lahko uporabljali povezave z avtobusom ali vlakom. Avtobus bo v omenjenih mesecih vozil tudi ob praznikih, tako slovenskih kot avstrijskih.

Vse informacije v zvezi z voznim redom „Štreknabusa“ so že objavljene na spletni strani www. strekna.si, informacije bodo na voljo tudi na spletni strani avtobusnega prevoznika Nomago, cene avtobusnega prevoza ob Štrekni pa bodo enake rednim linijskim prevozom, saj bo prevoz koles brezplačen.

KV