19.04.2019
Potegnili črto pod šesto sezono Bralne značke Toneta Partljiča

V Koroškem domu starostnikov so v četrtek s prireditivjo v slovenjgraški enoti potegnili črto pod šesto sezono Bralne značke Toneta Partljiča.

Izvedli so tri delavnice, po eno v Slovenj Gradcu, v Črnečah , ter v medgeneracijskem centru na Ravnah . Cilj je medgeneracijsko povezovanje ljudi saj poleg stanovalcev obeh domov, sodelujejo uporabniki medgeneracijskega centra Ravne, svojci ,zaposleni, prostovoljci ter učenci osnovnih in srednjih šol. Seveda sodelujeta tudi knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu in osrednja koroška knjižnoca na Ravnah. Vsako leto v branje ponudijo drugega avtorja, letos so bila to dela Andreja Makuca. Nekdanjemu profesorju iz Slovenj Gradca in svežemu upokojencu je sodelovanje v takšnem projektu veliko pomenilo, prepričan je tudi bil, da njegova dela še nikdar niso bila pod takšnim in tako številnim drobnogledom kot tokrat.

Na prireditvi, ki so jo s kulturnim programom oblikovali tako srednješolci kot starejši so povedali, da je doslej bralo čez 4000 udeležecev, letos čez 300.. Za zadnjo sezono so podelili skupinsko nagrado za branje skupini Literarna čajanka pod mentorstvom Ivanke Prislan iz medgeneracijskega centra Ravne, med posamezniki pa je vsa Makučeva dela prebral stanovalec slovenjgraškega doma Peter Jamer.

Poseben pečat akciji s svojim sodelovanjem daje slovenski pisatelj in komediograf Tone Partljič, ki se v dom rad vrača.

Drugo leto pa se bo sama akcija vrnila k svojemu začetku, po prebiranju del Prežihovega Voranca, Ksaverja Meška, obeh Suhodolčanov, Milana Kamnika in Andreja Makuca , se bodo spet posvetili Tonetu partljiču, ki je v zadnji letih po dramah napisal tudi nekaj proznih del.