12.06.2019
Aniki Popič, koroški humanitarki in Koroški osebnosti leta, priznanje za posebne dosežke na področju prostovoljstva


Predsednik države, Borut Pahor, je gostil zaključno prireditev Prostovoljec leta 2018 na Brdu pri Kranju, med prejemniki priznanja  je humanitarka s Prevalj, Anika Popič. 

Sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018 pripravlja Mladinski svet Slovenije, Korošica z velikim srcem in humanitarka v vseh pogledih, tudi Koroška osebnost leta 2016 po izboru poslušalcev Koroškega radia, Anika Popič, pa je prejela Priznanje za posebne dosežke. Kot je povedala, so njeni občutki ob prejemu nagrade za dolgoletni trud na področju dobrodelnih akcij, ki jih večinoma namenja otrokom in družinam v stiski, hkrati pa je vesela, da so ljudje opazili njena prizadevanja in da se na različne akcije tudi v veliki meri odzivajo. Kot je dejala, je priznanje tudi spodbuda za njeno delo v prihodnje, že septembra sodeluje v dobrodelni akciji Karitasa na Prevaljah.

Anika se je na podelitvi posebej zahvalila tudi Mateju Markoviču, ki je, kot je povedala, njen veliki vzornik, učitelj, prijatelj in eden najsrčnejših ljudi, ki je stopil v njeno življenje ter ji omogočil vstop v veliko družino projekta NEVER GIVE UP. Poleg Anike Popič so priznanja za prostovoljsko delo izmed Korošcev prejeli še Viktorija Pisar, Koroški medgeneracijski center ter Romana Lesjak.

Ključno priznanje za kolektivno prostovoljsko delo je prejela Planinska zveza Slovenije za projekt Planinstvo za invalide oz. osebe s posebnimi potrebami.

NK