11.07.2019
Mednarodne igre šolskih otrok v Ufi

V ruskem mestu Ufa potekajo od 10. do 13. julija 53. mednarodne otroške športne igre, tradiconalno tekmovanje, ki je pravzaprav nastalo v Sloveniji na pobudo celjskega športnega pedagoga Metoda Klemenca, ki se je kljub visoki staorsti tudi letos udeležil iger. Slavnostna otvoritev je bila včeraj, Na prireditvi so nastopajočim predstavili tradicionalne ruske plese, inštrumente in glasbo. Dobre želje je z vesoljske postaje špotnikom poslal tudi kozmonavt. Tekmujejo v devetih športnih dispilinah, to je v atletiki, nogometu, plavanju, sabljanju, odbojki na mivki, judu, trojkah v košarki, rokoborbi v rimsko grškem slogu in športnem plezamju. Tekmovanja se že vrsto letu udeležujejo tudi mladi športniki z Raven in iz Slovenj Gradca .
Slovenjgraška reprezentanca sodeluje v atletiki, odbojki na mivki pri dekletih ter v judu. . Judoisti Neža Pečoler, Vid Kavnik , Žak Šuler , Žiga Verčkovnik, Klara Brodej in Hana Filipič se danes borijo za posamične uvrstitve, jutri pa jih čaka ekipna tekma. Odbojkašicama Deji Podjavoršek in Anika Dokl je žreb za nasprotnice določil Rusinje. Atleti Aleksej Klemenčič , Lana Potočnik, Gaja Korošec , Laura Vušnik, Ivana Simonović , Grega Nabernik , Jošt Pušnik, Aljaž Prednik in Melina Kelaidis se bodo potegovali za preboj iz kvalifikacij. Jutri bosta v suvanju krogle tekmovali tudi Janine Lužnik in Nuša Lužnik.

Ekipa Raven na Koroškem nastopa s šestčlansko z atletsko ekipo, v kateri so Lana Sekavčnik, Žiga Verneker, Maja Mager, Zala Brezovnik, Urban Prošt in Ivana Vučetič. Podobno kot slovenjgradčani se danes borijo za finalne nastope. Za Ravne nastopa judoist Nejc Belaj, ki ima prav tako danes posamični nastop.