30.07.2019
Občina Podvelka praznuje 20. občinski praznik


Občina Podvelka praznuje 20. občinski praznik in kot je že tradicija vsako leto praznovanje posvetijo eni od petih vaških skupnosti, letos je to Vaška skupnost Podvelka.

Občina Podvelka z najstarejšim županom Antonom Kovšetom doslej ni bila zadolžena, a med njihovimi načrti za leto 2020 je tudi nova športna dvorana, ki pa je brez zadolževanja ne bodo mogli zgraditi. Ob praznovanju občine Podvelka je župan Anton Kovše poudaril letošnje investicije v Podvelki, med večjimi sta ureditev parkirišč in rekosntrukcija ceste Podvelka - Gotjenk. Letošnji proračun občine Podvelka znaša 4 milijone 725 tisoč evrov, od tega namenjajop investicijam kar 2,1 milijona evrov. Od tega so prejeli iz Kohezijskih sredstev 330 tisoč evrov, iz državnega proračuna pa 550 tisoč evrov. Občina Podvelja sama iz proračuna namenja za investicije dober milijon sredstev. Kot še pravi župan Kovše, tudi kot član predsedstva Združenja občin, bi morala država občinam nameniti višjo povprečnino kot jo zagotavlja zdaj. Po vseh izračunih je ta znesek 631 evrov, za kar se še pogajajo.

Slavnostna seja ob prazniku bo prihodnji teden, 7. avgusta, medtem, ko bodo priznanja in zahvale podelili 24. avgusta, ko bo tudi proslava in vaške igre pod šotorom v Podvelki. Sobotno srečanje pri Urbančevi koči je bilo že po tradiciji zelo dobro obiskano.

 

IF