14.08.2019
Občina Vuzenica praznuje, nagrada občine pa Turistično športnemu društvu Sv. Primož, Šentjanž nad Dravčami


Občina Vuzenica bo na predvečer praznika, 15. avgusta drevi na slavnostni seji občinskega sveta podelila letošnja priznanja občine.

Nagrado občine Vuzenica za letošnje leto prejme Turistično športno društvo Sveti Primož na Pohorju, Šentjanž nad Dravčami, ki letos praznuje 20. letnico uspešnega in plodnega delovanja. Predstavlja osrednji dejavnik družbenega, kulturnega, športnega in družabnega življenja v kraju in v občini. Njihova velika skrb gre ohranjanju ljudskih običajev , za kar vselej poskrbijo v času Vuzeniških dnevov, njihov Kmečki dan pritegne številne domačine in tudi obiskovalce iz drugih krajev. Dom krajanov v bivši šoli na Primožu, s katerim upravljajo, je postal center druženja vseh generacij, prav tako so organizatorji številnih spominskih dogodkov. Njihovi člani v delovanje društva vlagajo veliko prostovoljnih ur in kraju dajejo poseben pečat. Plakete občine Vuzenica bodo prejeli Smučarski klub Vuzenica, Šiviljstvo Knez iz Sv. Vida in Marija Naglič. Smučarski klub Vuzenica poleg razvojnih vlaganj v mlade smučarje dokazuje, da zmore veliko več ne le za svojo promocijo, temveč tudi za razvoj in promocijo občine kot take. V petih letih, odkar prirejajo INLINE SLALOM pa v kraj pritegnejo domače in tuje športnike. Prav tako s prostovoljnim delom skrbijo za urejenost smučišča Kaštivnik. Šiviljstvo Knez že preko 20 let skrbi za šiviljstvo pa tudi za trgovino, zaposluje 10 delavk in pripomore k razvoju kraja. Mara Naglič pa izstopa po svojih prizadevanjih pri Društvu upokojencev ter na številnih drugih področjih v občini. Nagrajencem čestitamo.

Ob prazniku je župan občine Vuzenica, Franjo Golob izpostavlja eno večjih infrastrukturnih investicij skupaj s preostalimi štirimi občinami, to je vodooskrbo, ki je tudi v Vuzenici že končana. Problematika majhnih občin, tudi Vuzenice pa je, da država ne sofinancira večjih infrastrukturnih projektov če te ne dosegajo 2000 populacijskih enot, zato mora občina Vuzenica sama zgraditi še manjkajoče komunalne vode, medtem, ko je sodelovala pri izgradnji skupne čistilne naprave z občino Muta.  Med investicijami so letos v Vuzenici preplastili dober kilometer ceste na relaciji Primož – Šentjanž, preplastili bodo še več odsekov gozdnih cest. V Vuzenici skrbijo tudi za obnovo in ohranjanje kulturne dediščine. S sredstvi Las-a so obnovili obzidje ob cerkvi sv. Nikolaja, prav tako tudi fasado cesrkve in nekaj kapelic. Za razvoj turizma občina vlaga v sprehajalno pot ob Dravi, prav tako pa se je letos lotila obnove talnih površin v Vrtcu Vuzenica, v več fazah pa obnavlja tudi obstoječo telovadnico, kjer omogoča brezplačno uporabo domačim društvom in klubom. 

IF