19.08.2019
Častna občanka Črne je zdravnica Ana Fajmut

V soboto so v Črni na Koroškem podelili letošnja občinska odličja. Bronasti grb Občine so podelili JOŽETU GORIŠKU za 14 - letno predano in odgovorno delo v Kegljaškem društvu in OTU SADNEKU za več kot 22 letno aktivno in ustvarjalno delo v DU Črna.Srebrni grb Občine Črna na Koroškem so podelili ROZALIJI REPNIK za več kot 38-letno odgovorno in prizadevno sodelovanje v MePZ Markovič Kristl Mato in MARIJI ŠEPUL za več kot 23-letno delovanje v Čebelarskem društvu. Zlati grb Občine Črna na Koroškem je prejel BRANKO LEPIČNIK za več kot 26 letno aktivno delovanje v Društvu diabetikov Mežiške doline, ki mu zadnjih 6 let tudi predseduje, prav tako je več kot 20 let aktiven v Društvu invalidov Mežiške doline, aktiven pa je tudi v društvih na državnem nivoju. S svojim strokovnim znanjem, pripravljenostjo za pomoč soljudem in pozitivnim odnosom do življenja sodeluje na vseh dogodkih in prireditvah tako v Črni kot v drugih krajih Mežiške doline.

Naziv »častna občanka Občine Črna na Koroškem« je prejela dr. med. ANA FAJMUT, zdravnica, ki že več kot 40 let uspešno in vzorno skrbi za zdravje in dobro počutje Črnjanov in ves svoj prosti čas namenja pomoči potrebnim občanom. Svoje življenje je dejansko v celoti posvetila svojemu delu, ki ga je bogatila s svojo strokovnostjo in človeškim razumevanjem. Z neizmerno predanostjo, neutrudnostjo, srčnostjo in stalno pripravljenostjo pomagati sočloveku je opravljala svoje delo v Zdravstvenem domu v Črni na Koroškem vse od začetka svoje poklicne poti do upokojitve pred desetimi leti. S takim pristopom pa svoje delo nadaljuje tudi po upokojitvi, saj je še vedno aktivna in pripravljena pomagati, kjerkoli in kadarkoli je to potrebno. 

Spominske plakete Občine Črna na Koroškem so prejeli še KAVA BAR »URŠKA« za 25 let poslovanja. KOROŠKI DOM STAROSTNIKOV ČRNEČE za 40 let delovanja, TRGOVINA RUDARJEVO – MARKET ČRNA, MERCATOR D.D., za 50 let poslovanja in LEKARNA ČRNA za 70 let delovanja, PLANINSKO DRUŠTVO ČRNA za 70 let delovanja in TURISTIČNO DRUŠTVO ČRNA za 90 let delovanja.

KV