21.08.2019
V občini Radlje bodo uredili Cerkveni trg


Občina Radlje ob Dravi je bila uspešna v razpisu Ministrstva za infrastrukturo za projekte Trajnostne mobilnosti, zato že začenjajo z deli za projekt ureditve Cerkvenega trga.

Gre za vzpostavitev eksperimentalnega skupnega prometnega prostora na območju Cerkvenega trga, kar naj bi bil model za nadaljnje urejanje mestnega središča. 

Kot je povedal župan občine Radlje ob Dravi, Alan Bukovnik, gre za občutljiv prostor ob cerkvi, ki je zaščiten kulturni spomenik, ves prostor bo na novo tlakovan, dela pa bo izvajalo domače javno podjetje Kanalizacija in čistrilna naprava s podizvajalci. Cerkveni trg pa naj bi dokončali prihodnje leto.  Model skupnega prometnega prostora bo zaobjel kolesarje, pešce in uporabo le najnujnejših vozil za potrebe župnišča in občine, kjer gre za uporabo električnega vozila za pomoč na domu. Obsegal bo del trga od banke do konca župnišča, z obnovo ceste, pločnika in tlakovano ureditvijo pred cerkvijo, župniščem in bivšim gasilskim domom. Dodali bodo še posebne zelene zasaditve.

Z vzpostavitvijo eksperimentalnega skupnega prometnega prostora na cerkvenem trgu, pa občina Radlje začenja projekt ureditve celotnega mestnega jedra Radelj, od Pekarne do Glasbene šole.

 

IF